'
6 grote champignons
40 g gekookte ham
1 ui
1 bosje rucola
½ bosje peterselie
2 el olijfolie
1 el azijn
Zout, peper
Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en hak de stelen fijn.
Verwarm 1 el olie in een pan en bak de champignonhoedjes ongeveer 5 minuten. Laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
Snijd de ham in blokjes en braad ze op dezelfde manier in de olie. Pel en snipper de uien.
Was en hak de peterselie fijn.
Bak de champignonsteeltjes, uien en peterselie ongeveer 4 minuten in hete olie tot alle vloeistof is verdampt. Voeg vervolgens de ham toe en breng op smaak met peper.
Was de rucola. Meng azijn, zout, peper en 1 el olijfolie om een dressing te maken en giet deze over de rucola.
Vul de champignonhoedjes met de vulling en serveer iedereen 3 gevulde champignons met rucolasla.
Smakelijk!
Energie: ongeveer 1 457 kJ, 347 kcal
Eiwitten: 12,7 g | Vetten: 25,1 g
Koolhydraten: 16,6 g
Yokebe is verkrijgbaar bij uw plaatselijke
apotheker, via onlinewinkels, in de betere
supermarkt en in de natuurwinkel.