' Kalfsfilet met tomaten en honing (op een bedje van veldsla) | Yokebe
tomato & honey fillet of veal_1440x770.jpg

Kalfsfilet met tomaten en honing (op een bedje van veldsla)

Ingrediënten voor 2 personen:

180 g kalfsfilet

150 g veldsla

½ bosje radijsjes

1 el tomatenpuree

1 el honing

2 el sojasaus

2 el wijnazijn

½ tl sambal oelek

1 el sesamzaadjes

3 el waterkers

50 g volkorenbrood

1,5 el zonnebloemolie

Bereiding:

Stap 1

Meng voor de vleesmarinade tomatenpuree, ½ el honing en 1 el sojasaus.  Marineer het vlees.

Stap 2

Meng voor de vinaigrette met een garde azijn, 1 el sojasaus, sambal oelek, ½ el honing en 1 el olie. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan en roer ze door de vinaigrette.

Stap 3

Was de waterkers, radijsjes en veldsla.

Stap 4

Verwarm een ½ el olie in een pan en bak het vlees in ongeveer 6 minuten aan beide zijden.

Stap 5

Meng de ingrediënten voor de salade en besprenkel met de dressing.

Verdeel de salade met het vlees over borden. Serveer met volkorenbrood.

Smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

Energie: ongeveer 1 435 kJ, 343 kcal

Eiwitten: 27 g | Vetten: 12 g

Koolhydraten: 32,5 g

 

Begin met Yokebe

Yokebe is verkrijgbaar bij uw plaatselijke
apotheker, via onlinewinkels, in de betere
supermarkt en in de natuurwinkel.

Starten met Yokebe